Faalangstreductie

In het huidige onderwijs wordt er van je verwacht dat je met regelmaat na het afsluiten van bijvoorbeeld een project een presentatie kunt  geven over de vakinhoud of over hoe je het hebt aangepakt (proces). Ook komt het voor dat je volledig de draad kwijt kunt raken op het moment dat je een toets of examen moet afleggen.

Faalangst komt in deze onderwijssituaties veel voor. Door negatieve opmerkingen en kritiek die je tegenkomt zoals het steeds gewezen worden op dat je het niet weet of kunt wordt je onzeker, ervaar je druk en angst en durf je niet te zeggen wat je ziet, denkt en voelt! Ook komt het vaak voor dat er een fysieke relatie bestaat met faalangst zoals het hebben van een minder goede ademhaling, koude voeten,  etc.

In deze gerichte en inspirerende workshop o.l.v. een onderwijskundige / docent psychologie gaan we eerst gaan kijken of er inderdaad sprake is van faalangst is of van een ander probleem. Het zal een bijdrage leveren om in de bovenstaande situaties beter overeind te blijven! Je zult merken dat er aanzienlijk meer mogelijkheden in jezelf zijn te ontdekken om gerichter een presentatie te geven of een toets/examen af te leggen!